EnergiWatch

Maersk Drilling sætter nyt bestyrelseshold forud for børsnotering

Bestyrelsen i Maersk Drilling er nu på plads forud for børsnoteringen.

Foto: Maersk Drilling

Maersk Drilling har fået sat bestyrelsesholdet forud for den planlagte selvstændige børsnotering af selskabet senere på året, som A.P. Møller - Mærsk annoncerede planerne om sidste år.

Samtidig oplyses det, at Maersk Drilling vil offentliggøre sit første årsregnskab som selvstændig enhed den 7. februar, 2019, hvilket er to uger før regnskabet fra A.P. Møller-Mærsk.

Bestyrelsen består nu af seks medlemmer, hvoraf de fem vil blive foreslået i den fremtidige børsnoterede enhed, mens nuværende bestyrelsesmedlem Mads Winther vil udtræde i forbindelse med noteringen.

"Bestyrelsen ventes at blive udbygget, når yderligere kvalificerede og uafhængige kandidater er blevet identificeret," skriver Maersk Drilling i en meddelelse.

Selskabets nuværende bestyrelsesformand siden 2016, Claus V. Hemmingsen, fortsætter på formandsposten, mens Robert M. Uggla, som er administrerende direktør for A.P. Møller Holding, udpeges som viceformand.

Sammen vil Claus V. Hemmingsen og Robert M. Uggla dermed udgøre formandskabet.

Til de øvrige tre fremtidige bestyrelsesposter er valgt Kathleen Mcallister, Robert Routs og Martin N. Larsen.

Kathleen Mcallister er tidligere administrerende direktør, finansdirektør og bestyrelsesmedlem i Transocean Partners. Robert Routs er tidligere direktør hos Royal Dutch Shell, mens Martin N., Larsen er finansdirektør hos A.P. Møller Holding.

Bestyrelsen er dermed blevet udbygget fra blot at have bestået af tre medlemmer, som udover Claus V. Hemmingsen på formandsposten var Martin Nørkjær Larsen og Mads Winther.

Maersk Drilling får påbud fra myndighederne i Norge

Maersk Drilling-direktør: Ny kontrakt giver bedre økonomi i borearbejdet 

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs