EnergiWatch

Olieprisen falder tilbage efter stigninger onsdag

Oliepriserne har torsdag morgen tabt en stor det terræn, som de vandt onsdag eftermiddag.

Foto: Wintershall

Oliemarkedet er påvirket af volatile valuta- og aktiemarkeder, og samtidig er der frygt i markedet for aftagende økonomisk vækst, samtidig med at udbuddet af råolie på globalt er stigende.

Det skriver Reuters.

Aktiemarkederne er torsdag presset af en nedjustering fra Apple efter amerikansk børslukketid onsdag aften.

"Vi havde ikke forudset styrken af den økonomiske deacceleration, specielt i Kina," sagde Apples topchef, Tim Cook, i forbindelse med nedjusteringen, der sendte selskabets aktie ned med 7,6 pct. i eftermarkedet onsdag.

Nyheden gav næring til afmatningsfrygten, herunder i oliemarkedet.

Futures på en tønde af den europæiske reference olie, Brent, koster torsdag morgen 54,46 dollar mod 55,48 dollar onsdag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-oliefuture handles samtidig i 45,57 dollar mod 46,73 dollar onsdag eftermiddag.

Oliepriserne var ellers steget pænt onsdag eftermiddag, efter at markedet havde modtaget data fra Opec, Organisationen af Olieeksporterende Lande, om indledende produktionsnedskæringer i Saudi-Arabien i december, som giver den største reduktion i Opecs samlede produktion i to år ifølge Bloomberg News.

Den saudiske produktion faldt i december med 420.00 tønder dagligt til 10,65 mio. tønder. Samtidigt faldt Irans produktion 120.000 tønder til 2,92 mio. tønder, og samlet faldt Opecs olieproduktion 530.000 tønder til 32,6 mio. tønder.

Olieprisen den laveste i år 

Lille pil op til olieprisen efter dage med store udsving 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs