EnergiWatch

Olieprisen den laveste i år

Stigende amerikansk olieproduktion og bekymringer omkring økonomisk nedgang i 2019 får olieprisen til at falde på årets første handelsdag.

Foto: /Ritzau Finans/AP/Jacob Ford

Oliepriserne faldt med cirka en pct. på 2019's første handelsdag. Priserne bliver tynget ned af stigende amerikansk olieproduktion og bekymringer omkring økonomisk nedgang i 2019, skriver Reuters med henvisning til handlere i oliemarkedet.

"Vi er højst sandsynlig forbi højdepunktet af det lange økonomiske opsving," skriver konsulentvirksomheden JBC Energy i en analyse fra 2018.

Produktionsaktiviteten faldt i december i Asien på grund af handelskrigen mellem Kina og USA samt en nedgang i kinesisk efterspørgsel, som ramte produktionen i de fleste økonomier. Og det peger mod en usikker start for verdenens største vækstregion i 2019.

Oliepriserne sluttede 2018 med sit første årlige fald siden 2015, efter et fjerde kvartal der fik købere til at flygte fra oliemarkedet på grund af stigende bekymringer over for høj produktion og blandede signaler i forbindelse med de fornyede amerikanske sanktioner mod Iran.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 53,22 dollar mod 52,45 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 44,97 dollar mod 44,74 dollar fredag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs