EnergiWatch

Olieprisen den laveste i år

Stigende amerikansk olieproduktion og bekymringer omkring økonomisk nedgang i 2019 får olieprisen til at falde på årets første handelsdag.

Foto: /Ritzau Finans/AP/Jacob Ford

Oliepriserne faldt med cirka en pct. på 2019's første handelsdag. Priserne bliver tynget ned af stigende amerikansk olieproduktion og bekymringer omkring økonomisk nedgang i 2019, skriver Reuters med henvisning til handlere i oliemarkedet.

"Vi er højst sandsynlig forbi højdepunktet af det lange økonomiske opsving," skriver konsulentvirksomheden JBC Energy i en analyse fra 2018.

Produktionsaktiviteten faldt i december i Asien på grund af handelskrigen mellem Kina og USA samt en nedgang i kinesisk efterspørgsel, som ramte produktionen i de fleste økonomier. Og det peger mod en usikker start for verdenens største vækstregion i 2019.

Oliepriserne sluttede 2018 med sit første årlige fald siden 2015, efter et fjerde kvartal der fik købere til at flygte fra oliemarkedet på grund af stigende bekymringer over for høj produktion og blandede signaler i forbindelse med de fornyede amerikanske sanktioner mod Iran.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 53,22 dollar mod 52,45 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 44,97 dollar mod 44,74 dollar fredag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs