EnergiWatch

Spansk domstol fastholder milliardkrav i oliekatastrofe

Den spanske højesteret holder i en endelig dom fast i erstatningskravet på 1,5 mia. euro i en af de værste miljøkatastrofer i Europa med tankskibet Prestige.

Den spanske højesteret har lagt sig fast i den langvarige sag efter oliekatastrofen med tankskibet Prestige, som tilbage i 2002 brækkede midt over og sank med store konsekvenser for miljø og kyster i både Spanien og Frankrig.

I en endelig dom holder den spanske domstol fast i en tidligere kendelse, som betyder, at den spanske stat skal have en erstatning på 1,5 mia. euro, skriver AFP. Højesteretten bekræfter dermed en tidligere dom fra 2017 fra en domstol i selvstyret Galicien i det nordvestlige Spanien og hvor Prestige brækkede over.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs