EnergiWatch

Saudi Arabien: Stadig for tidligt at love sænket produktion

Saudi-Arabiens energiminister, Khalid al-Falih, advarer om, at alle medlemmer af Opec er nødt til at mødes, for at en reduktion i olieproduktionen kan blive til noget.

Foto: Kamran Jebreili / AP Polfoto

Det er stadig for tidligt at sige, om Opec og en række olieproducerende lande lykkes med at blive enige om at skære i den samlede olieproduktion.

Sådan lyder det tirsdag fra Saudi-Arabiens energiminister, Khalid al-Falih, i et interview med Bloomberg.

Her har han ganske vist givet udtryk for, at der er et overudbud i markedet. Men han advarer samtidig om, at alle medlemmer af Opec samt lande som eksempelvis Rusland og Kasakhstan er nødt til at mødes, for at en reduktion kan blive til noget.

Ifølge Khalid al-Falih støtter Rusland "i princippet" op om ændringer i olieproduktionen, men det er "for tidligt" at sige, hvad der vil blive enighed om på fredag, når Opec sammen med blandt andet Rusland holder møde i Wien senere på ugen.

I weekenden indgik Rusland og Saudi-Arabien, der er verdens to største olieeksportører, en aftale om at fortsætte deres samarbejde til næste år. Ifølge kilder tæt på sagen er der dog fortsat uenighed om, hvordan de to lande skal fordele eventuelle produktionsreduktioner, skriver Bloomberg.

Siden weekendens aftale er olieprisen kun steget, og tirsdag eftermiddag skal der 62,90 dollar til at købe en tønde af den europæiske referenceolie, brent. Samme tid skal der betales 53,85 dollar for en tønde af den amerikanske WTI-olie.

Margrethe Vestager: Grøn omstilling skal være et grundelement i europæisk økonomi

Siemens og DTU vil trylle CO2 om til brugbare kemikalier

European Energy vil have havmøllerne tættere på folket

Olieprisen på vej mod største todages-stigning siden juni

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere