EnergiWatch

Olieprisen nærmer sig igen 60 dollar

Overudbud af olie er fortsat det bærende tema på oliemarkedet tirsdag morgen, hvor prisen på en tønde af den europæiske Brent-olie kortvarigt har været under 60 dollar blot for at rette sig lidt igen.

Foto: /Ritzau Finans/AP/Jacob Ford

Ved 6.20-tiden tirsdag morgen koster en tønde Brent 60,31 dollar mod 60,73 dollar mandag eftermiddag ved 17-tiden. Man skal blot tilbage tilbage til starten af oktober for at finde en pris på over 85 dollar for en tønde.

Oliehandlerne ser frem mod ugens G20-møde fredag og lørdag i Buenos Aires, hvor blandt andet USA og Kina skal mødes på sidelinjen for at forsøge at løsne op for den eskalerende handelskrig.

I næste uge er den helt store begivenhed årsmødet i Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, der mødes torsdag i Wien. Her vil oliekartellet drøfte produktionsplanerne samme med en række vigtige producenter, der står uden for Opec, herunder Rusland.

Saudi-Arabiens olieproduktion satte rekord i november ifølge en industrikilde, som Reuters har talt med. Til gengæld har den seneste tids prisfald på olie - netop som følge af tegn på et overudbud af olie - ført til spekulationer om, at Opec muligvis vil skrue ned for hanerne.

"Vi regner med, at producenterne vil lægge en dæmper på eksporten i de kommende måneder og lægge et gulv under priserne," vurderer Capital Economics i et notat ifølge Reuters.

Prisen på den amerikanske referenceolie falder dog ikke desto mindre til 51,34 dollar for en tønde tirsdag morgen. Mandag eftermiddag var prisen lige under 52 dollar.

Amerikansk skiferolie nærmer sig atter smertegrænsen 

Olieselskabs ledelse stritter imod overtagelsesbud fra DNO 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs