EnergiWatch

Maersk Drilling og Microsoft går ind i nyt digitalt samarbejde

Maersk Drilling og it-giganten Microsoft har indgået et nyt samarbejde om augmented reality, skriver Børsen.

Augmented reality eller mixed reality bliver nu en del af hverdagen i Maersk Drilling.

Det sker i et samarbejde med Microsoft om at bruge teknologien til arbejdet på borerigge, hvor for eksempel et par briller med augmented reality teknologi kan være med til at sende data tilbage til land, hvor man så kan følge med i arbejdet på platformen. Det skriver Børsen.

"Det er en nemmere og mere skånsom måde at arbejde på for vores ansatte, der samtidig øger effektiviteten. Men vi har også store forventninger til det på kundesiden. De får nemlig mulighed for i realtid at følge med i, hvad der sker ude på boreriggene," siger Marika Reis, innovationschef i Maersk Drilling, til avisen.

Maersk Drilling er det sidste af selskaberne i Maersk, der mangler at blive solgt fra efter den planlagte omskabelse af selskabet, der gik i gang i 2016.

Maersk Drilling udpeget som fast leverandør

Arbejdsløs Maersk Drilling-rig tæt på ny kontrakt

Forsiden lige nu

NKT-formand: Stort arbejde at genvinde investorernes tillid

Med udsigt til et elendigt 2018 – og sandsynligvis et rædselsfuldt 2019 – skal alle kræfter nu sættes ind på at gøre NKT lettere at forstå for investorerne. Samtidig skal selskabet vinde svære kampe om lukrative ordrer, lyder det fra formand.

Goldwind matcher Siemens Gamesa i Kina

Den kinesiske mølleproducent introducerer markant opgradering af satsningen til søs med tre nye havmøller, mens også en landmølle til lave vindforhold føjes til porteføljen.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere