EnergiWatch

Norsk fregat kolliderer med tankskib

Syv personer kom let til skade, da fregat kolliderede med tankskib nær Bergen. Besætninger evakueret.

Foto: Foto: Marit Hommedal/Ritzau Scanpix

Et norsk krigsskib er torsdag morgen blevet evakueret, efter det har været involveret i en kollision med et tankskib. Syv personer er kommet let til skade, og skibet tog vand ind. For at redde skibet er det blevet trukket op på land.

Klokken fire torsdag morgen sejlede tankskibet "Sola TS" og fregatten KNM "Helge Ingstad" ind i hinanden ved Stureterminalen nær Bergen.

Tankskibet har 625.000 liter råolie om bord, men der er tilsyneladende ikke sket skader på skibet. Tankbådens 23 mand store besætning er også evakueret.

Sammenstødet har dog forårsaget en mindre diesellækage fra fregatten, oplyser redningscentralen for Sydnorge.

Umiddelbart efter sammenstødet blev 127 af de 137 besætningsmedlemmer på "Helge Ingstad" evakueret.

Omkring halv syv torsdag besluttede kaptajnen at forlade skibet med de ni andre besætningsmedlemmer, som var om bord.

Stureterminalen, som kollisionen er sket nær, er en olie- og gasterminal samt udskibningshavn. Den drives af Equinor, der har besluttet at lukke terminalen.

"Personale på Sture, som ikke har beredskabsopgaver, bliver også evakueret," skriver Equinor i en pressemeddelelse.

KNM "Helge Ingstad" er en af Norges nyere fregatter. Den er en af fem norske fregatter i Nansen-klassen, som blev leveret mellem 2006 og 2011. I alt kostede de fem fregatter Norge 16 milliarder danske kroner.

Skibet har en bredt spekter af våbensystemer og har siden september været en del af Natos fregatstyrke Standing Nato Maritime Group 1.

Ifølge oberstløjtnant Ivar Moen fra Forsvarets operative hovedkvarter i Norge var skibet med i Nato-øvelsen "Trident Juncture", som sluttede onsdag.

Maersk Drilling udpeget som fast leverandør

Venezuelansk svindelplot om oliemilliarder giver bankmand ti år bag tremmer

Forsiden lige nu

NKT-formand: Stort arbejde at genvinde investorernes tillid

Med udsigt til et elendigt 2018 – og sandsynligvis et rædselsfuldt 2019 – skal alle kræfter nu sættes ind på at gøre NKT lettere at forstå for investorerne. Samtidig skal selskabet vinde svære kampe om lukrative ordrer, lyder det fra formand.

Goldwind matcher Siemens Gamesa i Kina

Den kinesiske mølleproducent introducerer markant opgradering af satsningen til søs med tre nye havmøller, mens også en landmølle til lave vindforhold føjes til porteføljen.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere