EnergiWatch

Maersk Drilling udpeget som fast leverandør

Maersk Drilling er blevet udpeget som foretrukken leverandør hos hollandsk olieselskab.

Foto: Maersk Drilling

(Opdateret med præcisering af, at der var tale om Wintershall Noordzee B.V og ikke blot Wintershall)

Når hollandske Wintershall Noordzee B.V det næste halvandet år skal bruge borearbejde på sine olie- og gasfelter i Nordsøen, bliver det formentlig Maersk Drilling, der kommer til at stå for det. Samtidig skal de to selskaber arbejde tættere sammen om at forbedre arbejdet.

Det fortæller Maersk Drilling onsdag i en pressemeddelelse om Mærsk-divisionens nye status som "foretrukken leverandør" hos det hollandske olieselskab frem til juni 2020.

Wintershall Noordzee B.V er et joint venture mellem tyske Wintershalls hollandske selskab Wintershall Nederland B.V. og PJSC Gazprom, der hver ejer 50 pct.

Wintershall Noordzee B.V og Maersk Drilling vil som en del af samarbejdet dele data fra opgaverne, for at se om de i fællesskab kan komme frem til mere effektive arbejdsgange.

Samtidig har Wintershall Noordzee B.V hyret riggen Maersk Resolve til at arbejde på nedlukningen af tre oliebrønde i den hollandske del af Nordsøen. Det arbejde ventes at vare 90 dage med start i januar.

Wintershall Noordzee B.V kom første gang på banen som kunde for netop Maersk Resolve i sommeren 2017 med en aftale i den britiske del af Nordsøen, og samarbejdet blev efterfølgende udvidet til at vare i alt godt et år og også gælde opgaver i Danmark og Holland.

Siden august 2018 har riggen dog ligget oplagt i Esbjerg Havn i venten på nyt arbejde.

Arbejdsløs Maersk Drilling-rig tæt på ny kontrakt

Maersk Drilling forlænger kontrakt på jack-up rig 21 dage

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere