EnergiWatch

USA undtager otte lande fra Iran-sanktioner

Otte lande bliver midlertidigt undtaget fra de amerikanske sanktioner mod Iran, som bliver genindført mandag. Landene kan blive ved med at købe olie fra Iran i en kortere periode.

Foto: Bloomberg

Den amerikanske regering undtager midlertidigt otte lande fra de genindførte sanktioner mod Iran.

De otte lande vil få lov til at fortsætte med at importere olie fra Iran, indtil de finder en anden leverandør, skriver flere amerikanske medier.

Navnene på de otte lande er ikke offentliggjort. Ifølge Bloomberg News er Indien, Japan og Sydkorea på listen, mens Wall Street Journal skriver, at Kina sandsynligvis også er blandt de otte.

De økonomiske sanktioner mod Iran bliver genindført på mandag og sigter blandt andet mod at bremse indtægterne fra landets lukrative olieindustri. Sanktionerne sker som konsekvens af, at den amerikanske regering har trukket USA ud af atom-aftalen med Iran.

Når de otte lande midlertidigt får lov til at importere olie fra Iran, så skyldes det en frygt for, at olieprisen vil stige endnu mere, hvis den iranske olie bliver afskåret fra verdensmarkedet fra den ene dag til den anden.

Oliepriserne er steget voldsomt i 2018, og det betyder blandt andet højere benzinpriser for de bilglade, amerikanske forbrugere. Den seneste måned er prisen dog faldet igen og ligger nu omkring 72 dollars per tønde brent-olie.

De kommende Iran-sanktioner vil sløre olie-eksport

Lettet stemning og udsigt til handelsfred hæver oliepriserne

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs