EnergiWatch

Oliepriser tynget af tegn på større udbud

Prisen på den europæiske referenceolie, Brent, bliver tirsdag presset ned af urolighederne på det globale aktiemarked, samtidig med at olieforsyningen stiger på trods af de kommende sanktioner mod Iran.

Foto: Harald Pettersen - Statoil

Faldet i oliepriserne i oktober skyldes blandt andet de store dyk på aktiemarkedet. Aktierne faldt igen mandag, efter oplysninger om, at USA planlægger at indføre told på endnu en omgang kinesiske varer til en værdi af 257 mia. dollar, hvis præsidenterne Donald Trump og Xi Jinping ikke får afsluttet handelskrigen mellem verdens to største økonomier, skriver Reuters.

Ifølge Fatih Birol, der er direktør for organisationen af vestlige olieforbrugende lande, International Energy Agency (IEA), er der to problemer, som tynger væksten i den global olieefterspørgsel. Det ene er de høje oliepriser, som i mange lande er direkte knyttet til forbrugerpriser, og det andet er den globalt faldende økonomiske vækst.

Derudover er oliepriserne også blevet tynget af tegn på øget olieproduktion fra store olieproducenter som Saudi-Arabien. Rusland har også oplyst, at landet vil producere mere olie for at imødekomme efterspørgslen, når sanktionerne mod Iran træder i kraft den 4. november.

Trods sanktionerne mod Iran ser olieproduktionen fra verdens tre største olieproducenter, Rusland, Saudi-Arabien og USA, ud til at kunne imødekomme efterspørgslen tilstrækkeligt. De tre lande har tilsammen en olieproduktion på 33 mio. tønder om dagen. Det er en stigning på 10 mio. tønder om dagen siden starten af dette årti.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 77,13 dollar mod 77,44 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 67,15 dollar mod 67,22 dollar mandag eftermiddag.

Norske oliefelter skyder milliarder under mål i opstartsfasen 

Semco og Rambøll nedtoner effekt af højere oliepris 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs