EnergiWatch

Oliepriserne stiger på trods af vækstfrygt

Mandag morgen løfter oliepriserne sig en smule, mens investorerne forholder sig afventende.

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Olieprisen stiger, da investorerne forholder sig afventende af frygt for en opbremsning i den globale vækst efter sidste uges aktiekursfald.

"Forværrede økonomiske udsigter og tegn på nedsat international handel har forværret markedssituationen, samtidig svinder udsigten til vækst," siger Benjamin Lu, der er råvareanalytiker i Phillip Futures, til Reuters.

Den singaporeanske mæglervirksomhed Eastport udtaler ifølge Reuters, at aktiekurserne faldt på grund af politisk usikkerhed, øgende rentesatser og skuffende indtjeninger fra en række selskaber.

Hedgefonde skruede ned for deres sats på stigninger på amerikansk olie i den seneste uge til det laveste niveau i over et år, siger Commodity Futures Trading Commission fredag ifølge Reuters.

Andre tegn på en opbremsning i verdenshandlen kan ifølge Reuters blandt andet ses på markederne for tørlast og containerskibe, hvor priserne er kommet under pres.

Oliemarkederne forbliver anspændte, mens investorer venter de amerikanske sanktioner mod iransk olieeksport træder i kraft i næste uge.

I USA er olieproduktionen steget til omkring 11 mio. tønder om dagen og ventes at stige yderligere, udtalte Baker Hughes fredag ifølge Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 77,61 dollar mod 76,87 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 67,61 dollar mod 66,99 dollar fredag eftermiddag.

Olieselskaber vil pumpe over 280 mia kr i Nordsøen

Equinor fremviser største overskud i fire år

 

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs