EnergiWatch

New York sagsøger oliekæmpe for at lyve om klimatiltag

New York vil sagsøge olieselskabet ExxonMobil for at have løjet over for sine investorer om sine tiltag for at dæmpe klimaforandringerne.

Foto: /ritzau/AP/Matt Brown/Arkiv

Statsanklageren i New York, Barbara Underwood, har onsdag stævnet verdens største olieselskab ExxonMobil for at have løjet over for investorer om de tiltag, selskabet gjorde i forbindelse med klimaforandringer.

Det skriver Bloomberg News.

Statsanklageren beskylder ExxonMobil for at have fortalt sine investorer, at koncernen har taget højde for sandsynligheden for strengere regler omkring udledningen af drivhusgasser, men i virkeligheden gjorde oliekæmpen langt mindre, end den lod forstå.

Derved blev "investorer bedraget i relation til selskabets sande finansielle eksponering mod øget regulering og beslutninger truffet for at modgå de negative effekter af klimaforandringer".

Anklagen lyder samtidig på, at Exxon Mobil satte en "facade" op, som "bevidst og systematisk undervurderede eller ignorerede" risikoen for regulatoriske indgreb.

New York sagsøger fem oliefirmaer for klimaforandringer

Mere fra EnergiWatch

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Norsk Lundin-chef går af

Kristin Færøvik, der hidtil har været adm. direktør for olieselskabet Lundin Energy i Norge, fratræder ved udgangen af måneden.

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs