EnergiWatch

Oliepriser ligger med små udsving efter stigning i olielagre

De amerikanske olielagre steg med 6,5 mio. tønder i sidste uge, hvilket var næsten tre gang så meget, som analytikere havde estimeret.

Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bonnerup.

Der er mindre udsving i oliepriserne torsdag efter en stigning i de amerikanske olielagre, samtidig med at spændingerne omkring den døde saudi-arabiske journalist fortsætter.

De amerikanske olielagre steg med 6,5 mio. tønder i sidste uge, hvilket var næsten tre gang så meget, som analytikere havde estimeret, fortæller den amerikanske Energy Information Administration onsdag.

Olielagrene steg markant, på trods af at den amerikanske olieproduktion i sidste uge faldt med 300.000 tønder om dagen til 10,9 mio. tønder. Det skyldes hovedsageligt, at faciliteterne var midlertidigt lukket på grund af orkanen Michael.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 80,10 dollar mod 79,58 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 69,78 dollar mod 69,90 dollar onsdag eftermiddag.

Det er første gang i en måned, at WTI-olien falder til under 70 dollar per tønde.

Oliechefer ser uventet hård konsekvens af sanktioner 

Oliepris holder niveauet understøttet af orkanen Michael 

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs