EnergiWatch

Wärtsilä deler forretningen op i shipping og energi

Finske Wärtsilä deler virksomheden op i Wärtsila Marine Business og Wärtsilä Energy Business i en ny reorgansering, som træder i kraft 1. januar. Den nye struktur skal bidrage til at realisere virksomhedens langsigtede vækstmål, lyder det fra virksomhedens direktør.

Foto: PR Wärtsilä

Finske Wärtsilä, som blandt andet leverer scrubbere, motorer og ballastvandssystemer til shippingindustrien, deler i en ny reorganisering virksomheden op i de to forretningsområder, Marine Business og Energy Business. Det skriver selskabet i en børsmeddelelse.

Med den nye organisationsstruktur, der træder i kraft 1. januar 2019, vil Roger Holm, som i øjeblikket er direktør for Marine Solutions, stå i spidsen for Wärtsilä Marine Business. Den nuværende direktør for Energy Solutions, Marco Wirén, bliver direktør for Wärtsila Energy Business.

Reorganiseringen skal ifølge Wärtsiläs CEO, Jaako Eskola, bidrage til at realisere virksomhedens langsigtede vækstmål ved blandt andet at forbedre kundeoplevelsen:

"At udvikle stærkere partnerskaber med vores kunder og give dem en større værdi er essentielt for at nå vores langsigtede mål om profitabel vækst. Jeg er overbevist om, at denne forandring vil sikre hurtigere udvikling af innovative løsninger og services og en bedre kundeoplevelse; hvilket vil styrke vores position som global leder i helhedsløsninger for marine- og energimarkedet yderligere," udtaler han.

Wärtsilä Marine Business beskæftiger omkring 13.100 medarbejdere, mens Wärtsilä Energy Business vil have 5.500 ansatte. Nettosalget i marineforretning i de 12 måneder, der blev afsluttet 30. juni 2018, løb op i 2,7 mia. euro.

Wärtsilä investerer millioner i nyt tech-center 

Kongsberg køber sig ind i landsmænds digitale offshore-satsning 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs