EnergiWatch

Tidligere Norden-aktionær sælger samtlige aktier i Borr Drilling

Norske Rasmussengruppen har ifølge Dagens Næringsliv solgt samtlige af sine aktier i Borr Drilling. Flere ledende skikkelser i Borr har benyttet muligheden til at købe op.

Foto: Transocean

Den norske investor Rasmussengruppen har solgt samtlige af sine aktier i rigselskabet Borr Drilling.

I en meddelelse onsdag lyder det fra rigselskabet, at en aktionær "udforsker et potentielt bloksalg af eksisterende aktier" gennem en accellereret udbudsproces. Selskabet nævner dog ikke noget konkret navn, men oplyser, at der er tale om ca. 17 mio. aktier.

[citat]

Ifølge Dagens Næringsliv er det den tidligere Norden-storaktionær Rasmussengruppen, som onsdag har solgt alle sine 17,1 mio. aktier i selskabet til en pris på over 600 mio. norske kr. Det svarer til en aktiebeholdning på 3,2 pct. af Borr Drillings udestående akter.

En del af årsagen til frasalget er, at aktionæren har følt sig for eksponeret mod rig- og olieservice-markedet, skriver avisen. Især efter Shearwater Geoservices, som aktionæren ejer halvdelen af, for nylig købte stort op i seismik-markedet.

"Det er en kombination af eksponering mod offshore og det faktum, at vi har brug for kontanter til at finansiere seismikopkøbet fra Schlumberger," siger adm. direktør Dag Rasmussen til Dagens Næringsliv.

Shearwater Geoservices er et joint venture mellem norske GC Riebers og Rasmussengruppen. I august annoncerede rederiet, at man havde landet en aftale med Schlumberger om at købe olieserviceselskabets seismikvirksomhed i en handel på 650 mio. dollars svarende til 4,8 mia danske kr.

Sidste år frasolgte Rasmussengruppen alle sine aktier i Norden, og rederiet mistede dermed en storaktionær gennem 13 år, der på et tidspunkt var oppe på at eje mere end 20 pct. af aktierne i det danske rederi.

Trøim og andre køber op

Flere af Borr Drillings ledende medarbejdere vil benytte anledningen til at købe aktier til en stykpris på 35,5 kr., lyder det i Borr Drillings meddelelse.

Blandt opkøberne er selskabets formand Tor Olav Trøim og hustruen Celina Midelfart, der sammenlagt vil overtaget 900.000 aktier. Fredrik Halvorsen, der sidder i bestyrelsen, har købt 1 mio. aktier, mens CEO Svend Anton Meyer har købt 250.000.

Selve Borr Drilling har også benytttet anledningen til at købe en andel, der dog ikke uddybes i meddelelsen. Selskabet har for nylig iværksat et tilbagekøbsprogram.

Torsdag meddeler Borr Drilling videre, at Folketrygfondet har købt 2,5 mio. aktier i selskabet og nu har en ejerandel på 10,02 pct.

Seadrill nyder finansielt pusterum og tror på fremtiden

Transocean-køb markerer milepæl i genopretning af rigmarkedet

Borr Drilling mindsker tab i andet kvartal

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere