EnergiWatch

Olieprisen genvinder tab, men efterspørgslen bekymrer

Mens vi bevæger os ind i 2019, er udfordringer i de nyere markeder, lyder det fra Det Internationale Energiagentur.

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Oliepriserne genvandt fredag nogle af tabene, men frygten for at emerging market-krisen og handelskrig kan svække efterspørgslen lever endnu.

Det skriver Reuters.

Den Internationale Energiagentur advarede torsdag om, at selv om oliemarkedet er spændt i øjeblikket og olieefterspørgslen i verden kan nå op på 100 mio. tønder per dag, så stiger de globale økonomiske risici.

"Mens vi bevæger os ind i 2019, er udfordringer i de nyere markeder. Det skyldes delvis valutasvækkelse mod den amerikanske dollar, som påvirker importen af energi," siger agenturet ifølge Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 78,28 dollar mod 78,26 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 68,79 dollar mod 68,64 dollar torsdag eftermiddag.

Fredag morgen koster en troy ounce guld 1205,45 dollar mod 1203,34 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber fredag morgen 6022 dollar mod 6030 dollar torsdag eftermiddag.

Forsiden lige nu

Bunker Holding henter ny CFO fra Maersk

Bunker Holding har fundet efterfølgeren til CFO Jesper Klokker Hansen, der efter 15 år har valgt at stoppe hos bunkerleverandøren. Afløseren er fundet hos Maersk-selskab.

Vestas får ordre i Spanien

Mens flere måneders strejker og protester mod Vestas' nedlukning i León er ved at ebbe ud, får mølleproducenten en ganske sigende ordre i naboprovinsen.

Fibia tager hul på fiberinvestering i Rødby

Fibia åbner op for den milliardstore pose penge, som fiberselskabet i oktober fik af moderselskaberne Seas-Nve og Nrgi. Det sker i Rødby, hvor Lollands borgmester tidligere på måneden opfordrede borgerne til at blive koblet på.

Borgmester opfordrer borgere til at tilslutte sig fibernet

Lolland Kommunes borgmester har i et brev opfordret borgerne i Rødby og Holby til, at de tager imod Fibias tilbud om at få en fiberforbindelse. Det er ikke borgmesterens opgave, siger teleanalytiker til Journalista.dk, der henviser til dom fra 2006.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere