EnergiWatch

Olieprisen genvinder tab, men efterspørgslen bekymrer

Mens vi bevæger os ind i 2019, er udfordringer i de nyere markeder, lyder det fra Det Internationale Energiagentur.

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Oliepriserne genvandt fredag nogle af tabene, men frygten for at emerging market-krisen og handelskrig kan svække efterspørgslen lever endnu.

Det skriver Reuters.

Den Internationale Energiagentur advarede torsdag om, at selv om oliemarkedet er spændt i øjeblikket og olieefterspørgslen i verden kan nå op på 100 mio. tønder per dag, så stiger de globale økonomiske risici.

"Mens vi bevæger os ind i 2019, er udfordringer i de nyere markeder. Det skyldes delvis valutasvækkelse mod den amerikanske dollar, som påvirker importen af energi," siger agenturet ifølge Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 78,28 dollar mod 78,26 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 68,79 dollar mod 68,64 dollar torsdag eftermiddag.

Fredag morgen koster en troy ounce guld 1205,45 dollar mod 1203,34 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber fredag morgen 6022 dollar mod 6030 dollar torsdag eftermiddag.

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs