EnergiWatch

For første gang i 45 år er USA den største olieproducent

USA har overhalet Saudi-Arabien og Rusland som den største olieproducent i verden. Ifølge investeringsselskab er en væsentlig del af forklaringen den teknologiske udvikling, skriver CNN.

Foto: Nabil al-Jurani

For første gang siden 1973 er USA den største producent af råolie, viser foreløbige estimater fra det amerikanske energiministerium ifølge CNN.

Den amerikanske produktion af råolie er mere end fordoblet over det seneste årti med Texas som epicenter. I juni og august steg produktionen til næsten 11 mio. tønder om dagen, og USA overhalede dermed Saudi-Arabien og Rusland.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs