EnergiWatch

Medie: Equinor vil lukke norsk oliehistories største pengemaskine

Statfjord-feltet har produceret olie siden 1979 og tjent over 1.500 mia norske kr. hjem. Men nu har operatøren Equinor planer om at lukke feltet ned, skriver norsk medie.

Foto: Foto: Harald Petersen/Equinor

Olieselskabet Equinor, der tidligere gik under navnet Statoil, har planer om at lukke Statfjord-feltet, der har været i gang siden 1979.

Stavanger Aftenblad skriver, at Equinor har sendt en konsekvensanalyse i høring for en nedlæggelse af Statfjord A, der er den største af platformene. Efter planen skal den være lukket ned i 2022, mens det vurderes, at Statfjord B og Statfjord C vil følge efter inden 2025.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs