EnergiWatch

Stigende oliepris løfter olieselskaber med milliarder

Den stigende oliepris har givet olieselskaberne flere penge end budgetteret, viser rundspørge fra Pareto. Det øger investeringslysten og er især godt nyt for to typer af underleverandører.

Foto: Harald Pettersen - Statoil

Det seneste års boom i olieprisen har polstret olieselskaberne med samlet set flere hundrede milliarder mere, end de havde budgetteret med. Det viser en rundspørge, som mæglehuset Pareto har foretaget blandt 40 olieselskaber, skriver Dagens Næringsliv.

Olieprisen kollapsede i 2014 og har de seneste år danset mellem 27 og 50 dollars per tønde. Men i efteråret 2017 begyndte olieprisen så for alvor at klatre opad og ligger nu i ca. 78 dollars per tønde. Det er selvsagt godt nyt for olieselskaberne, hvilket Paretos rundspørge understøtter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs