EnergiWatch

Total overvejer at gå ind i havvind

Den franske oliegigant er klar til at udvide forretningen til havvind, hvis muligheden opstår. Ifølge topchefen er selskabet allerede i dialog med Ørsted.

Topchefen i Total kunne sagtens se det franske olieselskab gøre sin entre på havvindmarkedet.

Det skriver Berlingske Business.

"Ja, hvis der er muligheder. Hvis Frankrig beslutter sig for at udvikle havvind, så vil vi se på det, og vi har diskussioner med Ørsted også. Jeg vil ikke udelukke noget – jeg siger bare hvorfor ikke? Det giver potentielle stor størrelse muligheder for at investere," siger Patrick Pouyanné, der er adm. direktør i Total, til avisen og tilføjer:

"Vi vil gerne udvide vores horisont – særligt på det europæiske marked, og hvis der opstår muligheder, hvorfor så ikke se på dem?"

Total er langtfra det eneste olieselskab, der har skævet over til havvinden. Det tidligere Statoil, nu Equinor, og Shell er begge gået ind på havvindmarkedet. Hos Ørsted vil kommunikationschefen, Martin Barlebo, hverken be- eller afkræfte dialogen med Total. Han fortæller blot til avisen, at selskabet taler løbende med mange aktører, men at de ikke kommentere eventuelle drøftelser.

Total vil købe op i Nordsøen

Maersk Drilling klar til konkurrence med topspillere 

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs