EnergiWatch

Oliepriserne falder på trods af udsigten til sanktioner

En stigende olieproduktion i USA og Opec sender olieprisen ned.

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Oliepriserne tager mandag et nøk nedad efter opgørelser over stigende olieproduktion i USA og Opec. Det opvejer sidste uges forventninger om prisstigninger, skriver Reuters.

I kølvandet af sanktioner mod Iran, der kan presse oliepriserne i vejret, har forbedringer i Libyens produktion og Iraks sydlige olieeksport sat gang i Opecs samlede olieproduktion. Produktionen er mellem juli og august steget med 220.000 tønder om dagen og ligger dermed på 32,79 millioner tønder om dagen.

Samtidig har USA åbnet to nye boreplatforme og har nu i alt 862 platforme, der har løftet olieproduktionen med mere end 30 pct. siden midten af 2016.

På trods af prisfaldet på både Brent og WTI-olien bliver priserne stadig understøttet af Irans problemer med at finder købere til sin råolie inden USA's sanktioner træder i kraft, skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 77,38 dollar mod 77,94 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 69,58 dollar mod 69,98 dollar fredag eftermiddag.

Equinor øger fokus og forretning i Brasilien

Equinor fremlægger nye planer for den norske sokkel  

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs