EnergiWatch

Total vil købe op i Nordsøen

Den franske oliegigant er ikke blevet mæt endnu, når det gælder olie fra Nordsøen. Den adm. direktør fortæller til Berlingske, at selskabet gerne vil udvide sin ejerandel i DUC.

Sidste år trådte Total ind på den danske oliescene, da det franske olieselskab kunne melde ud, at man ville købe Maersk Oil. Sammen med købet af Maersk Oil fulgte en ejerandel på 31 pct. af DUC, Dansk Undergrunds Consortium, og operatørskabet i langt størstedelen af den danske Nordsø. Men 31 pct. er ikke nok for Total, hvor den adm. direktør gerne vil udvide selskabets ejerandel.

Det skriver Berlingske Business.

"Hvis det er muligt, ja. Jeg foretrækker at operere med 45 procents fremfor 31 procents ejerandel. Det er godt at have en større base for sine operationer. Så må vi se, om der er nogle partnere, som er mindre interesserede i at udvikle modne felter," siger Patrick Pouyanné til avisen.

I dag er DUC ejet af Total (31,2 pct.), Shell (36,8 pct.) Chevron (12 pct.) og Nordsøfonden (20 pct.). Men det er ikke det eneste sted, hvor Total ser en mulighed for at udvide sin forretning. Patrick Pouyanné siger til avisen, at Total både har muligheder for at udvikle sine egne felter, men "der er også nogle aktiver til salg."

Direktøren fortæller dog, at Total ikke har interesse i at købe oliefeltet Syd Arne, som amerikanske Hess har meldt til salg. Det skyldes, at der ikke er nogen synergi mellem feltet og Totals egne felter.

Total er helt ude af Iran

Maersk Drilling får toårig kontrakt til rig i Norge 

Mere fra EnergiWatch

Olie Gas Danmark skifter navn og identitet

For bedre at kunne omfavne en anderledes fremtid i Nordsøen, gennemfører brancheorganisation en rebranding i forbindelse med sin årlige konference, som afholdes onsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs