EnergiWatch

Maersk Drilling får toårig kontrakt til rig i Norge

Så er der arbejde til Maersk Reacher.

Foto: Maersk Drilling

Maersk Drilling får nu genaktiveret en af sine borerigge, Maersk Reacher.

Men riggen skal ikke bruges til at bore huller og lede efter olie og gas. Den skal i stedet bruges som indkvartering til op mod 85 ansatte for kunden, Aker BP, ved Valhall East-oliefeltet i Norge.

Kontrakten har en varighed af to år, men Maersk Drilling oplyser ikke noget om dens værdi.

Det sidste halvandet år kan Aker BP dog udnytte en option og også få Maersk Reacher til at arbejde på at lukke færdige borehuller.

Det er ikke første gang, at Maersk Drilling vælger at lade en af sine borerigge bruge som bo- og soveplads i stedet for det, den oprindeligt er designet til. Det er også tilfældet med Maersk Guardian, som Maersk Oil - efterfølgende købt af Total - har hyret, og Maersk Intrepid, der også huser Total-ansatte.

Maersk Reacher er en såkaldt jack-up-rig, der står på havbunden på tre ben. Den har tidligere arbejdet med boreopgaver i den britiske del af Nordsøen for BP, men har i godt to år stået uden arbejde og været oplagt i en skotsk fjord.

Maersk Drilling klar til konkurrence med topspillere

Wintershall vil investere 15 mia kroner i Norge frem mod 2020 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs