EnergiWatch

Oliepriserne kravler lidt op fra morgenstunden

Oliepriserne stiger lidt onsdag morgen, men ligger dog tæt på niveauet ved dansk børslukketid tirsdag kl. 17.

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Priserne på oliemarkedet understøttes ifølge Reuters af et fald i det amerikansk olielagre, en svækket dollar og bekymringer blandt investorer om det iranske olieudbud, når de amerikanske sanktioner træder i kraft i november

På guldmarkedet ligger priserne lidt højere, mens kobberprisen fastholdes.

De amerikanske olielagre faldt ifølge tal fra American Petroleum Institute med 5,2 mio. tønder i uge 33 til 405,6 mio. tønder, hvilket overgik forventningerne om et fald på 1,5 mio. tønder.

"Investorerne er også overbeviste om, at de officielle lagertal i USA vil falde denne uge," skriver ANZ Bank i et notat ifølge Reuters.

De officielle olielagertal bliver offentliggjort onsdag kl. 16.30 dansk tid af det amerikanske energiministerium.

Den svækkede dollar skyldes ifølge Reuters udtalelser om pengepolitik fra den amerikanske præsident, Donald Trump, hvilket tirsdag sænkede dollarkursen med 0,7 pct. mod en kurv af andre valutaer.

Ifølge Kim Kwang-rae, der er råvareanalytiker hos Samsung Futures, er både den faldende oliebeholdning og den svækkede dollar med til at understøtte prisen på den amerikanske WTI-olie.

Bekymringer over omfanget af de amerikanske sanktioner mod Iran påvirker også oliepriserne. Ifølge Reuters er det frygten for, hvor meget olie der på verdensplan vil forsvinde, når sanktionerne træder i kraft i november.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 72,85 dollar mod 72,74 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 66,15 dollar mod 66,17 dollar tirsdag eftermiddag.

Øget usikkerhed tager toppen af olieprisen 

Kina bruger iranske tankskibe for at omgå amerikanske sanktioner 

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs