EnergiWatch

Olieprisen blandet trods fald i Irans eksport og USA-lagre

Olieprisen holder sig i ro på trods af fald i de amerikanske forsyninger. 

Foto: /ritzau/Nabil al-Jurani/Arkiv

Der er ikke de store udsving på oliemarkedet onsdag morgen.

De amerikanske sanktioner mod Iran har for tredje måned i træk ramt den iranske olieeksport og samtidig viste data, at de amerikanske lagre af råolie faldt. Det kunne dog ikke løfte prisen markant.

Futures på en tønde Brent-olie koster onsdag morgen 74,64 dollar mod 74,67 ved dansk lukketid tirsdag kl. 17. Futures på den amerikanske referenceolie, WTI, koster på samme tid 69,29 dollar mod 69,47 dollar.

Iran, der er verdens femtestørste olieeksportør, kunne i juli se sin olieeksport falde med 7 pct. til 2,32 mio. tønder per dag. Det er det laveste niveau i fire måneder. Det kom også frem, at eksporten fra Iran til Kina steg i juli til omtrent 800.000 tønder per dag og til Indien steg eksporten med 400.000 tønder per dag.

API, American Petroleum Institute, oplyste onsdag, at de amerikanske lagre af råolie faldt med 6 mio. tønder i sidste uge til 407,2 mio. tønder.

Amerikanske sanktioner mod Iran kan løfte oliepriserne 

Investorerne presser olieindustrien: Hvornår topper det globale olieforbrug? 

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs