EnergiWatch

Amerikanske sanktioner mod Iran kan løfte oliepriserne

De nye amerikanske sanktioner mod Iran er trådt i kraft, og det kan sende oliepriserne i vejret.

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Efter en nedtur sidst på eftermiddagen og ud på aftenen mandag er oliepriserne igen på vej op tirsdag morgen, hvor nye sanktioner fra USA mod Iran er trådt i kraft.

En tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, koster tirsdag morgen 69,07 dollar mod 69,77 dollar ved dansk lukketid mandag. Sammenligner man med amerikansk lukketid mandag, er prisen dog steget fra omkring 68,84 dollar.

Samme billede gør sig gældende for den europæiske Brent-olie, der tirsdag morgen koster 73,99 dollar per tønde mod 74,30 dollar per tønde ved dansk lukketid mandag, men 73,61 dollar ved amerikansk lukketid.

USA ønsker at få så mange lande som muligt til at stoppe købene af olie fra Iran, men flere allierede i Europa samt Kina og Indien er umiddelbart imod de nye sanktioner mod landet, der i juli solgte omtrent 3 mio. tønder olie om dagen.

"Det er vores mål at få så mange lande til nul så hurtigt som muligt. Vi vil arbejde med de individuelle lande et efter et," sagde en talsmand for den amerikanske regering mandag ifølge Reuters.

Sanktioner mod en stor olieproducent som Iran er med til at dæmpe udbuddet globalt og dermed presse priserne op.

USA's sanktioner mod Iran træder officielt i kraft

USA: Nye sanktioner mod Iran vil blive strengt håndhævet 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs