EnergiWatch

Olieselskab faldt på skuffende indtjening og øgede investeringer

Efter en skuffende indtjening i andet kvartal sender aktionærerne aktien ned hos det amerikanske olieselskab.

Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bonnerup.

Det amerikanske olieselskab Noble Energy fik et hak i tuden af investorerne fredag, da aktien i selskabet tabte 8,2 pct.

Kursfaldet kom på bagkant af Nobles regnskab for andet kvartal, der var en skuffelse, og fordi selskabet har skruet op for investeringerne.

Noble Energy fik i perioden et justeret overskud per aktie på 17 cent, mens omsætningen landede på 1,17 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 22 cent og en omsætning på 1,12 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 81 mio. dollar mod ventede 105 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 698 mio. dollar. Her havde Wall Street ventet 725 mio. dollar.

Trods bedre end ventet omsætning, så levede indtjeningen altså ikke op til det, Wall Street havde ventet. Det skyldes en stigning på 7 pct. i investeringerne til 866 mio. dollar i forhold til tidligere meldt ud.

Samtidig var pengestrømmen i perioden blot på 496 mio. dollar. Dermed levede Noble heller ikke op til løftet om at holde investeringerne under niveauet for pengestrømmen, skriver Bloomberg News.

Maersk-chef om milliardmarked: Der er ikke rigtig nogen konkurrenter på det her område

Trump-regering vil træde på speederen og bruge mere benzin

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs