EnergiWatch

Olieserviceselskab i hopla på vækst og storordre

Amerkanske National Oilwell Varco leverer kvartalsregnskab, der overgår forventningerne - aktien stiger markant.

Foto: Hjalmar Otto Fjøsne, Aker Solutions

Det amerikanske olieserviceselskab National Oilwell Varco steg mest af alle i fredagens S&P 500-indeks, da selskabet i andet kvartal leverede både en indtjening og en omsætning, som var bedre end ventet.

Samtidig kunne selskabet fortælle om øget global aktivitet - ikke bare i USA - og om en storordre fra det saudiske statsolieselskab Aramco på 1,8 mia. dollar for 50 nye landbaserede borerigge.

"Vi fortsætter den støtte march ud af den værste nedtur i oliefelter i en generation. Væksten, som vi ser i internationale markeder, peger på, at E&P-selskaber verden over strækker sig, varmer op og gør sig klar til at vende tilbage til kampen. Dette inkluderer også offshore," sagde Clay Williams, topchef i National Oilwell, på en telekonference ifølge Bloomberg News.

E&P står for "exploration & production", hvilket vil sige selskaber i oliesektoren med fokus på olieefterforskning og olieproduktion.

National Oilwell fik i kvartalet med et justeret overskud indtjening per aktie på 6 cent, mens omsætningen landede på 2,11 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 2 cent og en omsætning på 2,00 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 24 mio. dollar mod ventede 7 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 226 mio. dollar. Her havde Wall Street ventet 208 mio. dollar.

Aktien steg fredag 10,3 pct.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs