EnergiWatch

Shell skuffer på bundlinjen - igangsætter stort tilbagekøbsprogram

I kvartalet lød overskuddet på 4,69 mia. dollar, mens analytikerne ventede 5,87 mia. dollar på den post - og estimaterne lå i intervallet 5,28 og 6,44 mia. dollar.

Foto: Deepwater Wind

Oliegiganten Shell leverede torsdag morgen et ringere resultatet for andet kvartal, på trods af at olieprisen har taget et hop i løbet af det seneste år.

Omvendt kan investorerne glæde sig over, at energikoncernen har planer om at sætte gang i et aktietilbagekøbsprogram på 25 mia. dollar, der løber fra 2018 til 2020, og i løbet af de næste tre måneder vil selskabet købe egne aktier for 2 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

"Dette skridt komplementerer den fremgang, vi har skabt, siden gennemførelsen af BG-opkøbet (opkøb af britisk selskab i 2016, red.)," siger Ben van Beurden, administrerende direktør hos Shell, i regnskabet.

Mindre positivt er det, at det ordinære overskud i andet kvartal ramte under estimatet fra selv den mest pessimistiske analytiker ifølge Bloomberg News. I kvartalet lød overskuddet på 4,69 mia. dollar, mens analytikerne ventede 5,87 mia. dollar på den post - og estimaterne lå i intervallet 5,28 og 6,44 mia. dollar.

Dermed endte indtjeningen per aktie på 56 cent, mens analytikerne havde sat næsen op efter et overskud på 70 cent per aktie i perioden.

Norsk olieselskab indgår milliardhandel med Shell

Shell vil have fodfæste på markedet for havvind i USA 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs