EnergiWatch

Oliepris markant ned efter udsigt til større produktion

Det er ikke mere end et par uger siden, at prisen for den europæiske referenceolie - Brent - nærmede sig 80 dollar per tønde. Mandag faldt prisen på Brent til 72,61 dollar per tønde.

Prisen på Brent-olien falder mandag til det laveste niveau i en måned, og også den amerikanske WTI-olie falder. Det skyldes, at der kan være udsigter til stigende produktion.

Det er ikke mere end et par uger siden, at prisen for den europæiske referenceolie - Brent - nærmede sig 80 dollar per tønde, da der den 29. juni skulle 79,23 dollar til for at købe en tønde Brent. Mandag falder prisen på Brent 3,61 pct. til 72,61 dollar per tønde.

Blandt andet har Libyen i forrige uge fået åbnet fire nøgle-eksportterminaler, samtidig viser Saudi Arabien tegn på at imødekomme den amerikanske præsident Donald Trumps krav om, at Opec skal producerer mere olie, skriver Financial Times.

Derudover skriver avisen, at USA overvejer at frigive nød-olie reserver forud for midvejsvalget i november for at modvirke de stigende priser, der har præget markedet.

Prisen på den amerikanske WTI-olie er også faldet mandag. Der skal ved 18-tiden 68,25 dollar til for at købe en tønde, mens der ved samme tid fredag skulle 71,01 dollar til at købe en tønde WTI-olie.

Oliepriserne falder efter frygt for olieproduktionen lettes

Oliepriserne stiger efter udtalelser fra russisk energiminister 

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs