EnergiWatch

Flere importafgifter får metal- og oliepriserne til at falde

Den nye annoncering fra den amerikanske præsident, Donald Trump, om at importtolden bliver hævet yderligere med 200. mia. dollar for kinesiske varer, medfører flere konsekvenser for metaller, energi- og landbrugsvarer.

Foto: Weatherford PR

Oliepriserne samt metal- og kobberpriserne falder, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, har truet Kina med yderligere importtold på kinesiske varer for 200 mia. dollar.

Det er ifølge Reuters udsigten til flere kinesiske varer, der vil blive pålagt amerikanske importafgifter, der får oliepriserne til at falde. Der er tale om metaller, energi- og landbrugsvarer, der vil blive inkluderet i USA's næste omgang af importafgifter mod Kina, skriver Bloomberg News.

Oliens nedadgående priser skyldes ligeledes, at USA ifølge Reuters overvejer at gøre undtagelser fra sanktioner mod de lande, der handler med Iran og iransk olie. Den amerikanske regering havde før beordret lande til at stoppe al import af olie fra Iran senest den 4. november i år med trussel om sanktioner uden undtagelse mod de lande, der fortsatte.

Det er den øgede protektionisme, der følger med de amerikanske importafgifter, som ifølge Bloomberg News skader det globale råvaremarked.

"Det handler ikke rigtigt om Trump, det handler ikke rigtigt om Kina - det handler om global vækst - det kan potentielt true de nuværende forventninger til væksten. Alle vækstafhængige aktiver bliver solgt," siger analytiker hos Shaw and Partners Peter O'Connor til Bloomberg News.

Mens priserne på aluminium og stål i USA ifølge Bloomberg News er steget på grund af importafgifterne, er prisen på især kobber faldet siden importafgifternes indførsel.

"De nedadgående priser på råvaremarkedet er en reaktion på handelskrigen. Grundmetallerne står for skud, fordi frygten om en eskalation i handelskrigen kan forårsage en global opbremsning," siger Zhao Chaoyue, der er analytiker hos China Merchants Futures, til Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 78,13 dollar mod 78,64 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 73,61 dollar mod 74,04 dollar tirsdag eftermiddag.

Onsdag morgen koster en ounce guld 1250,86 dollar mod 1254,50 dollar tirsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber onsdag morgen 6345 dollar mod 6405 dollar tirsdag eftermiddag.

USA annoncerer told for yderligere 200 milliarder mod Kina

Amerikanere ser mulighed for fordobling af olieprisen

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere