EnergiWatch

Total vil sælge ud af Maersk Oil-felter

Knapt et år efter, at Total overtog Maersk Oil, er olieselskabet klar til at sælge ud af Maersk-felterne. Det skriver Reuters.

Foto: Total

Total har sat gang i en række frasalg af oliefelter i Nordsøen og har blandt andet sat salgsskilt på flere af de felter, som det franske olieselskab overtog fra Maersk Oil for bare et år siden.

Der er tale om salg af forskellige felter, der potentielt kan indbringe Total 1,5 mia. dollars, siger flere kilder til Reuters. Af de tidligere Maersk Oil-felter, er det felterne Golden Eagle, Dumbarton, Bruce og Keith, som Total vil af med sin ejerandel i.

Total har ikke bekræftet historien.

Ifølge Reuters er Totals frasalg i Nordsøen en del af en større ændring i markedet, hvor etablerede spillere trækker sig for ældre felter, som nyere olieselskaber måske fortsat ser muligheder i.

Salgsprisen lød på 4,95 mia. dollars, da Maersk Oil blev solgt til Total i august 2017.

Formål for lukket møde til august: At skimme hemmelige e-mails om Maersk-salg

Oliemarkedet vender ryggen til Opec-løfter

Forsiden lige nu

Briterne vil både blæse og have mel i munden efter brexit

Nyhedsanalyse: Storbritanniens forslag til en aftale med EU efter brexit vil være godt nyt for fødevarevirksomheder og andre handels- og produktionsvirksomheder, mens servicevirksomheder og finansielle virksomheder til gengæld kan blive klemt. Parterne står dog stadig langt fra hinanden i forhandlingerne, skriver Watch Mediers EU-korrespondent, der er dykket ned i den såkaldte hvidbog.

Energikæmpe sender udskældte energibesparelser i nyt udbud

Cerius har gjort status efter forårets møgsag om et udbud af energibesparelser for et trecifret millionbeløb. Nu er man klar til at sende opgaven på markedet igen, og her forklarer netdirektøren, at man har "lyttet opmærksomt" til den tidligere kritik.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere