EnergiWatch

Amerikansk oliepris når højeste niveau siden 2014

For første gang i 3,5 år har prisen på en tønde amerikansk olie, også kendt som WTI, krydset 75 dollar per tønde. Det er ikke set siden november 2014.

Foto: Wintershall

Investorerne sender ifølge Bloomberg News prisen på olie op, fordi en stigning i Saudi-Arabiens produktion i sidste måned ikke var ensbetydende med, at den samlede produktion i oliekartellet Opec steg. Produktionen var således status quo.

"Det betyder, at der er mindre udbud på markedet, end det tidligere var ventet," siger Martijn Rats, analytiker hos investeringsbanken Morgan Stanley, til Bloomberg News.

WTI-olien er steget fra 73,77 dollar mandag eftermiddag til 75,10 dollar. Samtidig er den europæiske olie, Brent, steget til 78,30 dollar fra 77,89 dollar.

Oliemarkedet vender ryggen til Opec-løfter 

Fusion skaber ny oliekæmpe på norsk sokkel 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs