EnergiWatch

Saudi-Arabien vil sætte rekord for at presse olieprisen ned

Selskabet Saudi Aramco vil producere omkring 10,8 mio. tønder om dagen fra juli og vil dermed sætte en ny rekord.

Saudi-Arabien vil presse oliepriserne ned, det skal gøres ved at producere et rekordhøjt niveau af olie.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til personer, der er blevet orienteret om landets produktions politik.

Det statsejede selskab Saudi Aramco går efter at sætte produktionsrekord, og selskabet vil producere omkring 10,8 mio. tønder om dagen fra juli. I november 2016 producerede selskabet 10,72 mio. tønder om dagen, hvilket hidtil er det højeste niveau.

Det illustrerer den hidtil fraværende reaktion til presset fra den amerikanske præsident, Donald Trump, der vil have Opec til at producerer mere.

Den faktiske produktion i juli vil afhænge af efterspørgslen og indenlandske forbrug. Produktionen kan ifølge Bloomberg News ende mellem 10,6-11 mio. tønder om dagen.

På mødet i Opec fredag sagde den saudiarabiske energiminister, Khalid al-Falih, at han vil "gøre, hvad der er nødvendigt" for at holde markedet i balance.

På mødet enedes parterne om en øget produktionen med 1 mio. tønder om dagen fra 1. juli, men det blev i fredags også nævnt, at der reelt kun var tale om en stigning på 600.000 tønder om dagen. Forøgelsen blev karakteriseret som "beskeden", derfor steg oliepriserne efter mødet.

Efter mødet var der noget usikkerhed om, hvor meget den reelle produktionsstigning ville blive, men det gav et pressemøde lørdag mere klarhed om.

Ifølge et notat fra Goldman Sachs vil produktionen således blive øget med fulde 1 mio. tønder om dagen i andet halvår 2018, skrev Reuters. Derefter faldt priserne.

Tirsdag eftermiddag skal der 74,41 dollar til for at købe en tønde af den europæiske referenceolie, Brent. Det er et fald på 0,43 pct. i dag. Samtidig stiger den amerikanske WTI-olie til 68,25 dollar per tønde, det er en stigning på 0,25 pct. tirsdag.

Opec tættere på enighed – der er bare en stor udfordring

Stor usikkerhed om olieproduktionen i resten af 2018

Oliemarkedet tror ikke på ny Opec-aftale 

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs