EnergiWatch

Opec vil øge produktionen af olietønder

En midlertidig aftale vil øge produktionen af olie med cirka 1 mio. tønder om dagen.

Oliepriserne stiger en smule i kølvandet af, at Opec og dens allierede i løbet af natten til fredag blev enige om en foreløbig aftale om at øge produktionen af olie med omkring 1 mio. tønder om dagen.

På mødet i Wien for det fælles ministerielt overvågningsudvalg, der anbefaler politiske beslutninger til Opec, blev udvalget enige om en foreløbig aftale, på trods af at den iranske olieminister, Bijan Zanganeh, forlod forhandlingerne.

Bijan Zanganeh udtalte, efter at han havde forladt forhandlingerne, at det er usandsynligt at Opec når til enighed om en fast aftale, når landene officielt mødes fredag. Han opfordrede samtidigt Opec til at modstå et stigende pres fra den amerikanske præsident, Donald Trump, om at øge produktionen af olietønder. Det skriver Reuters.

Ifølge Bloomberg er det ikke unormalt, at Opec afviger fra de foreløbige diskussioner, når de mødes for at ratificere aftaler, og Iran kan da også stadig nå at forhindre aftalen om en øget produktion, da gruppens beslutninger typisk skal være enstemmige.

Både Ruslands og Saudi-Arabiens energiministre har også givet udtryk for, at iransk samtykke er afgørende for en fremtidig aftale.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 73,95 dollar mod 73,78 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 66,42 dollar mod 65,73 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for ædelmetaller er der et lille fald i guldprisen, mens prisen på kobber ser en lille stigning.

Fredag morgen koster en ounce guld 1267,20 dollar mod 1274,35 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber fredag morgen 6801 dollar mod 6799 dollar torsdag eftermiddag.

Oliepriserne stiger op til Opec-møde i Wien

Opec er dybt splittet op til afgørende ministermøde

Forsiden lige nu

Briterne vil både blæse og have mel i munden efter brexit

Nyhedsanalyse: Storbritanniens forslag til en aftale med EU efter brexit vil være godt nyt for fødevarevirksomheder og andre handels- og produktionsvirksomheder, mens servicevirksomheder og finansielle virksomheder til gengæld kan blive klemt. Parterne står dog stadig langt fra hinanden i forhandlingerne, skriver Watch Mediers EU-korrespondent, der er dykket ned i den såkaldte hvidbog.

Energikæmpe sender udskældte energibesparelser i nyt udbud

Cerius har gjort status efter forårets møgsag om et udbud af energibesparelser for et trecifret millionbeløb. Nu er man klar til at sende opgaven på markedet igen, og her forklarer netdirektøren, at man har "lyttet opmærksomt" til den tidligere kritik.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere