EnergiWatch

Oliepris på vej mod fald for anden uge i streg

Den saudiske olieminister Khalid al-Falih har sagt, at det er uundgåeligt, at Opec vil pumpe mere olie op af jorden, mens Iran, Irak og Venezuela ser anderledes på det og vil reducere produktionen.

Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bonnerup.

På ugens sidste dag ser det ud til, at en tønde europæisk råolie er på vej til det andet ugentlige fald i streg. Investorerne forsøger i øjeblikket at finde hoved og hale i, om og i givet fald hvor meget sammenslutningen af de olieproducerende lande, Opec, og dens allierede vil øge produktionen.

Det skriver Bloomberg News, mens en tønde brentolie fredag morgen falder i pris til 75,95 dollar fra 76,02 dollar torsdag eftermiddag.

Den saudiske olieminister Khalid al-Falih har sagt, at det er uundgåeligt, at Opec vil pumpe mere olie op af jorden, mens Iran, Iraq og Venezuela ser anderledes på det og vil reducere produktionen.

"Saudi-Arabien og Rusland signalerer, at de vil fjerne produktionsbegrænsningen, men markedet ved stadig ikke, hvornår og hvor meget man øger produktionen," siger Stephen Innes, der er handelschef for Stillehavsområdet i Oanda Corp, til Bloomberg News.

Opec har fået kritik af den amerikanske præsident Donald Trump for at ville hæve priserne på olie ved at begrænse, hvor meget der bliver hevet op af jorden.

En amerikansk tønde WTI-olie koster fredag 66,97 dollar, mens prisen torsdag var 66,47 dollar.

Fitch forudser gradvist fald i olieprisen de kommende år

Trafiguras driftsresultat dykker med 29 pct.

Saudi Arabien: Aftale om at øge olieproduktionen er uundgåelig

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs