EnergiWatch

Siemens overvejer muligheder for udfordret gasturbineforretning

Den tyske industrikoncern kigger på alle de strategiske muligheder for forretningsområdet – og det inkluderer både en sammenlægning med en konkurrent eller et frasalg, lyder det fra kilder med kendskab til sagen.

Tyske Siemens overvejer angiveligt finde en ny løsning for sin udfordrede forretning for gasturbiner, og det kan også komme til at ende med et salg.

Det oplyser kilder med kendskab til sagen til Bloomberg News.

Den tyske industrikoncern kigger på alle de strategiske muligheder for forretningsområdet - og det inkluderer både en sammenlægning med en konkurrent eller et frasalg, oplyser kilderne, der understreger, at der ikke er taget en endelig beslutning.

En talsmand fra Siemens har afvist at kommentere rygterne om gasturbine-forretningen, der er en del af energi- og gasdivisionen, over for Bloomberg News.

Siemens oplyste sidste år, at selskabet skulle fyre 6900 ansatte. Ser man på det samlede antal ansatte i koncernen, så svarer det til omkring 2 pct. Halvdelen af afskedigelserne skulle ske i Tyskland, hvor Siemens lukker ned for to fabrikker i den østlige del af landet.

Siemens-aktien stiger 2 pct. onsdag eftermiddag.

Siemens skal levere gasturbine til britisk kraftværk

Siemens henter ny direktør til power og gasdivisionen

Forsiden lige nu

Noreco køber Shells andel af DUC

Hollænderne trækker sig ud af Dansk Undergrunds Consortium med tocifret milliardsalg til norsk olieselskab. Raffinaderiet i Fredericia beholdes dog.

Ewii: Derfor er ny energifusion ikke et match for os

SE-koncernens elpriser for en almindelig parcelhuskunde er markant højere, ligesom priserne i fusionspartneren Eniig også ligger over den nettarif, kunderne i eksempelvis det jysk-fynske elselskab Ewii betaler. "Alene af den årsag vil vi være et dårligt match," siger adm. direktør Lars Bonderup Bjørn i Ewii, der har landets billigste elpriser.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere