EnergiWatch

24.800 norske job forsvandt på tre år under olieprisfaldet

Olieprisens dramatiske fald fra 2014 og frem kostede knap 25.000 norske job i den norske oliesektor alene i 2015, 2016 og 2017. Det viser nye tal fra det norske statistiske centralbureau, skriver Dagens Næringsliv.

Foto: Ole Jørgen Bratland - Statoil

Olieprisfaldet, der begyndte i 2014 og fortsatte ned i et par år derefter, var dramatisk. Og det fik store konsekvenser for beskæftigelsen i den norske oliebranche.

Nye tal fra Norges statistikbureau, Statistisk sentralbyrå, viser, at der i 2015 var 195.000 job i den norske oliebranche. I 2017 var tallet nede på 170.200 job, skriver Dagens Næringsliv. Det betyder, at i alt 24.800 job forsvandt som følge af olieprisfaldet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs