EnergiWatch

Atlantic Petroleum leverer underskud og nedjusterer

Olieselskabet venter ikke at tjene penge i 2018. "Atlantic Petroleums fokus for 2018 er at fastholde stabilitet," forklarer den administrerende direktør.

Foto: Atlantic petroleum / PR

Atlantic Petroleum kom ud af første kvartal med et underskud efter skat på 2,7 mio. kr. Sidste års kvartalsregnskab viste et overskud på 5,4 mio. kr. Selskabet nedjusterer forventningerne til 2018.

Driften viser et underskud på 2,3 mio. kr. mod et overskud på 6,8 mio. kr. samme periode sidste år, viser Atlantic Petroleums regnskab for første kvartal, der er offentliggjort onsdag.

Selskabet solgte sin andel i Orlando-oliefeltet i havet nordøst for Storbritannien i maj sidste år, hvor aftalen lyder på, at Atlantic har ret til at modtage 2 pct. af omsætningen fra de første 5 mio. tønder olie fra Orlando, hvorefter andelen stiger til 4,35 pct. af al produktion derefter.

Atlantic oplyser, at omsætningen fra Orlando ikke ventes at ramme resultatopgørelsen inden tidligt i 2019. Derfor venter selskabet ikke at tjene penge i 2018.

Tidligere ventede selskabet, at omsætning fra Orlando og en handel med oliefelterne Ettrick og Blackbird, der forventes at blive lukket i andet kvartal af 2018, ville give et positivt resultat i 2018.

"Atlantic Petroleums fokus for 2018 er at fastholde stabilitet. De centrale punkter, der blev angivet i slutningen af 2017, bliver fastholdt. De handler om at holde omkostningerne nede, holde sig klar til indtægter fra afhændede aktiviteter og være fleksible nok til at vurdere nye udsigter, der er tilpasset vores finansiering," siger Graeme Fawcett, der er administrerende direktør, i en meddelelse.

Bankgælden er skrumpet til 52,3 mio. kr. fra 68,7 mio. kr. samme periode sidste år.


Mere fra EnergiWatch

Danoil melder sig "på den anden side" af krise

Danoil oplever total stilstand i den danske Nordsø, men har fået rettet op på forretningen efter ekstremt udfordrende 2020. Det fortæller Svend Lykkemark Christensen, adm. direktør hos Danoil.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs