EnergiWatch

General Electric trækker sig ud af Iran

Det amerikanske industrikonglomerat følger efter en række andre internationale virksomheder og indstiller handelen med olie- og naturgasudstyr i Iran senere i år.

Foto: /ritzau/AP/Thibault Camus

Teknologikoncernen General Electric har planer om at indstille handelen med olie- og naturgasudstyr i Iran senere i år, efter USA's udtræden af atomaftalen med Iran har gjort det svært at gøre forretning i landet.

Det skriver The Wall Street Journal. General Electric havde store ambitioner i Iran, efter at verdensmagterne i 2016 blev enige om at løfte sanktionerne mod Iran mod at Iran lagde en dæmper på sit atomprogram. Teknologikoncernen var klar til at byde på opgaver til en værdi af 150 mio. dollar (954,4 mio. kr.) på kompressere, undervandsudstyr og rørledninger.

I stedet har selskabets elektricitetsafdeling, GE Power, lukket sit kontor i Teheran, efter at USA's præsident, Donald Trump, den 8. maj annoncerede, at USA ville trække sig ud af atomaftalen.

Energiudstyrsfirmaet Baker Hughes, der sidste år blev købt af General Electric, har fortalt iranske forhandlere, at de ikke længere kan indgå aftaler eller handler. Kun allerede aftalte handler, der kan færdiggøres inden den 4. november, kan gennemføres.

Vi tilpasser vores aktiviteter i Iran i takt med de seneste ændringer i den amerikanske lovgivning.

General Electrics aktiviteter i Iran er til dato begrænsede og i overensstemmelse med den amerikanske regerings regler, siger en talskvinde fra General Electric til The Wall Street Journal.

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs