EnergiWatch

Olieprisen falder på øget amerikansk produktion

Den amerikanske WTI-olie koster fredag morgen 66,90 dollar mod 67,58 dollar torsdag, da de danske handlere gik hjem.

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

Olieprisen fortsætter fredag morgen faldet fra torsdag.

Faldet skyldes en øget amerikansk olieproduktion og forventninger om en højere produktion fra Opec-landene. Den amerikanske produktion er steget til de højeste niveauer siden sent i 2017. I marts steg produktionen med 215.000 tønder per dag til 10,5 mio. tønder om dagen, hvilket er en ny månedsrekord, skriver Reuters med henvisning til Energy Information Administration.

"Den amerikanske produktion er stigende. Kurven går lige op, når man kigger på amerikansk produktion. Den store ting er det øgede spænd mellem Brent og WTI. Det giver mening for handlerne at købe WTI, fordi det er så billigt," siger Tony Nunan, der er oliestrateg i Mitsubishi Corp i Tokyo ifølge Reuters.

Fredag morgen koster en tønde af den europæiske referenceolie - Brent - 77,47 dollar, torsdag eftermiddag skulle der 78,55 dollar til for at købe en tønde Brent-olie.

Den amerikanske WTI-olie koster fredag morgen 66,90 dollar mod 67,58 dollar torsdag, da de danske handlere gik hjem.

Torsdag var prisspændet mellem de to olietyper oppe over 11 dollar, hvilket er det største spænd siden starten af 2015. Fredag morgen ligger spændet på cirka 10,60 dollar. Spændet er fordoblet på mindre end en måned, da manglende pipeline-kapacitet i USA har gjort at landet brænder inde med meget af produktionen, skriver Reuters.

Tal fra Energy Information Administration viste dog torsdag, at de amerikanske lagre af råolie faldt med 3,6 mio. tønder i den forgangne uge. Det var overraskende, da analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med en stigning i råolielagrene i USA på godt 0,2 mio. tønder.

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs