EnergiWatch

Olie fortsat lavere på Opec-usikkerhed

Oliepriserne ligger torsdag morgen en smule lavere, hvilket ifølge Reuters tilskrives forventninger om udsigt til øget produktion af medlemmerne af Organisationen for Olieeksporterende Lande (Opec).

Foto: /ritzaui/AP/Hasan Jamal

En overraskende stigning i de amerikanske olielagre, ifølge en opgørelse fra Energy Information Administration (EIA) onsdag, er også med til at dæmpe oliepriserne.

Modsat er der fortsat bekymringer over udbuddet fra både Venezuela og Iran - efter USA's sanktioner mod landene - hvilket den senere tid har været med til at drive priserne op i de nuværende høje niveauer.

"Snakken går fortsat på, at Opec vil gøre noget på sit møde i juni som reaktion på den faretruende udsigt til et fald i produktionen og eksport fra både Iran og Venezuela hen over året," siger Greg Mckenne, chefmarkedsstrateg hos CFD til Reuters.

Prisen på en tønde af den europæiske nordsøolie, Brent, falder torsdag 0,3 pct. til 79,54 dollar efter tre dage med stigninger. Imens falder den amerikanske referenceolie, WTI, 0,3 pct. i pris til 71,65 dollar.

Oliepriserne falder på muligt øget output fra Opec 

Fast-track fracking i Storbritannien møder kritik 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs