EnergiWatch

Totals CEO: Olien kan snart stige til 100 dollars

Det vil ikke overraske Total-topchef Patrick Poyanne, hvis olieprisen rammer 100 dollars i den kommende tid, skriver Bloomberg. Torsdag ramte olieprisen 80 dollars for første gang i fire år.

Foto: Bloomberg

Olieprisen er røget til vejrs på det seneste, hvor prisen torsdag passerede 80 dollars for første gang siden 2014.

Det stigende niveau skaber bekymring om, at det kan gå ud over efterspørgslen. Hos franske Total ser CEO Patrick Pouyanne eksempelvis, at problemet på efterspørgselssiden kan blive større, hvis Irans eksport bliver bremset senere på året gennem amerikanske sanktioner, skriver Bloomberg.

Ifølge ham kan prisen sagtens stige yderligere i nærmeste fremtid.

"Ved 80 dollars pr. tønde vil der være noget indflydelse på efterspørgslen. Jeg vil ikke være overrasket over at se 100 dollars pr. tønde i de kommende måneder," siger Patrick Pouyanne torsdag ifølge Bloomberg.

Tidligere på ugen lød det fra netop Total, at det franske selskab er klar til at trække sig fra en milliardaftale på et gasfelt i Iran, medmindre man kan få garanti for at gå fri af de amerikanske sanktioner.

Total klar til at droppe milliardaftale på iransk gasfelt 

Bekymringen om efterspørgslen er kommet fra flere sider. Blandt andre IEA (International Energy Agency) der ser, at efterspørgslen i markedet risikerer at blive udhulet i anden halvdel af 2018, skriver Bloomberg. Det skyldes ifølge agenturet den prisstigning, der er blevet igangsat af Opec og andre lande som Rusland, der har et produktionsloft på olieproduktionen.

Også Indiens olieminister, Darmendra Pradhan, har udtrykt bekymring. Indien er verdens tredjestørste forbruger af olie og vil blive hårdt ramt af stigende oliepriser, skriver mediet.

Fredag morgen handles nordsøolien til 79,5 dollars pr. tønde. For den amerikanske referenceolie, WTI, lyder prisen på 71,65 dollars.

Nordsøolie runder igen 80 dollars efter fire års nedtur

Storbank forudser oliepris på 90 dollars ved svovlreglernes indtog

Total klar til at droppe milliardaftale på iransk gasfelt

Storbank: Olieprisen kan stige til 100 dollars i 2019 

Mere fra EnergiWatch

"CCS er det relevante på den korte og mellemlange bane"

Tildellingen af knap 200 mio. kr. i EUDP's særpulje til Greensand understreger det danske commitment til CCS, fastslår Ineos' danske direktør, der nu kun mangler tilladelserne til at være klar til at lagre CO2 fra 2025. Der skal nok også blive plads til ting som grøn metanol – på sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs