EnergiWatch

Fast-track fracking i Storbritannien møder kritik

Politiske modstandere og miljøorganisationer er stærkt kritiske over for Storbritanniens regerings ønsker om at lette adgangen for selskaber, der ønsker at finde ny skifergas i landet.

Foto: Photo Helge Hansen Statoil

Udsigten til at britiske gasselskaber skal have lettere adgang til at lede efter egnede skiferreserver på land bliver mødt med kras kritik af miljøorganisationer. Det skriver The Guardian.

Regeringen har besluttet at lempe godkendelseskravene til projekter, og det betyder blandt andet, at selskaber ikke længere behøver at ansøge om en decideret byggetilladelse som tidligere. Videre kan efterforskningsbrønde blive klassificeret som vigtig infrastruktur i landet. Det medfører, at tilladelser til projekter vil skulle gives på nationalt og ikke lokalt niveau.

Hos Greenpeace er man stærkt kritisk over for planerne, og ifølge The Guardian mener Greenpeace, at ændringerne vil gøre det "lige så let som at bygge et udeskur" for gasjægerne.

I Storbritanniens Grønne Parti er man heller ikke begejstret.

"Storbritanniens eksperiment med fracking lå i respirator, og nu forsøger regeringen at give det elektrisk stød for at vække det til live," udtaler en af partiets ledere til avisen.

Hollændere får tilladelse til eftersøgning på Lolland-Falster

Eventyret er slut: Han blev ministeren, der endeligt indstillede jagten på skifermilliarderne

Borgmester: Fornuftigt at droppe jagt på få dråber olie

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere