EnergiWatch

Mærsk-chef: Stigende oliepris har været positiv for Total-aktierne

Oliens prisudvikling har været positiv for Total, hvori Mærsk ejer 97,5 mio. aktier, fortæller den adm. direktør.

Foto: Maersk

Mens stigende oliepriser har tynget indtjeningen i særligt forretningsområdet Ocean, der er den største division hos A.P. Møller-Mærsk, har prisudviklingen påvirket koncernens aktier i franske Total positivt.

Det fortæller Søren Skou, der er administrerende direktør, på en telekonference torsdag formiddag.

"De har draget markant fordel af udviklingen i olieprisen," siger han.

Af præsentationen fremgår det, at Mærsk ejer 97,5 mio. aktier i Total, og den andel havde den 16. maj i år en samlet markedsværdi på 6,2 mia. dollar. Koncernchefen gentager på telekonferencen, at Mærsk fortsat venter at sende en stor del af værdien fra Total-aktierne videre til aktionærerne i løbet af 2018/19.

Det kan både ske gennem et aktietilbagekøbsprogram, udbetaling af ekstraordinært udbytte eller udlodning af Total-aktier.

Tidligere i år gennemførte koncernen salget af Maersk Oil til Total til en pris på 7,45 mia. dollar. En del af betalingen var, at Mærsk har fået en aktiepost på 3,76 pct. i det franske olieselskab.

Sidste år annoncerede Mærsk også, at Maersk Tanker var blevet solgt til Mærsk-familiens holdingselskab, A.P. Møller Holding.

Det skete i forbindelse med Mærsk-gruppens fokusskifte over mod shipping-, havne- og logistikforretning, mens de olieafhængige divisioner, Maersk Oil, Maersk Drilling, Maersk Tankers og Maersk Supply Service, blev sat på salgsblokken.

Koncernen mangler fortsat at finde "en strukturel løsning" på Maersk Drilling og Maersk Supply Service, og i forbindelse med torsdagens regnskab for første kvartal gentog ledelsen, at den fortsat venter, at det vil ske, inden udgangen af 2018.

Når processen med de to resterende energiselskaber er slut, er det planen, at en stor del af pengene fra salgene skal ryge tilbage til aktionærerne i løbet af 2018 eller 2019.

Energidivisionen i Mærsk går frem og tilbage

Analytiker: Maersks nye offshoresats tyder på frasalg til familien

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere