EnergiWatch

Brent på nippet til at krydse 80 dollar-grænsen

Den stigende efterspørgsel kan betyde en Brentpris på 90 dollar per tønde om blot få år, spår den amerikanske storbank Morgan Stanley.

Foto: ritzau/Vahid Salemi/AP

Udbuddet strammes, mens efterspørgslen stiger. Det presser priserne på den europæiske referenceolie Brent, som snart kan krydse 80-dollar grænsen og nå op på 2014-niveau.

Brentolien handles torsdag morgen i 79,41 dollar, og prisen er dermed steget 1,35 dollar siden onsdag eftermiddag.

Ifølge ANZ Bank kan Brent nå op på 80 dollar per tønde. ANZ vurderer, at "geopolitiske risici fortsat støtter priserne, og et overraskende fald i lagerbeholdningerne i USA gjorde investorerne opstemte i går."

De amerikanske råolielagre faldt med 1,4 mio. tønder i ugen op til 11. maj til en lagerbeholdning på 432,34 mio. tønder.

Det skriver Reuters.

Samtidig forudser den amerikanske storbank Morgan Stanley, at den stigende efterspørgsel vil føre til en Brentpris på 90 dollar per tønde i 2020.

Alle er dog ikke enige om et fortsat presset marked. Det Internationale Energiagentur (IEA) har sænket dets forventninger om global efterspørgsmål på olie fra 1,5 mio. tønder per dag i 2018 til 1,4 mio tønder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 79,41 dollar mod 78,06 dollar onsdag eftermiddag, mens den amerikanske WTI-olie handles i 71,82 dollar mod 70,99 dollar onsdag eftermiddag.

Oliepriserne nærmer sig 2014-højder

Oliepriserne falder efter reaktion fra OPEC

De amerikanske oliepriser påvirkes af spændinger Iran-USA

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere