EnergiWatch

Medie: Maersk forberedte kæmpe virksomhedshandel

Ifølge Berlingske var Maersk under daværende topchef Nils Smedegaard Andersen langt fremme med planer om købe energikoncernen DONG i 2016.

Foto: Dong Energy

Maersk var i foråret 2016 langt med planer om at købe hele energikoncern DONG, der i dag har skiftet navn til Ørsted. Det skriver Berlingske. Handlen ville have været det største danske opkøb nogensinde

Investeringen blev fremlagt for bestyrelsen, som til sidst besluttede sig for at sige nej til planen, fortæller kilder til avisen. Målet var at overtage hele DONG med en markedsværdi på i dag 168 mia. kroner.

Opsplitning og oliesalg koster Maersk dyrt på omdømme 

"Man ville foretage sig noget stort, og det var et opkøb af hele DONG. Men i sidste ende var der ikke opbakning fra storaktionæren," siger en kilde til Berlingske.

Maersks ledelse under daværende topchef Nils Smedegaard Andersen undersøgte mulighederne for at finde et nyt forretningsområde med DONG's vindmølleaktiviteter.

A.P. Møller Holding taber milliarder på kursskifte i Maersk

Analytikere: Maersk Line er til eksamen 

Maersk: Begivenhedsrigt år har kostet på vores image 

Avis: Smedegaard peger på Maersks største udfordring 

 

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at stjålet data er delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet stjålet og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs