EnergiWatch

Polen langer ud efter EU: Vi straffer altså ivrigt Google, men ikke Gazprom?

Det vækker undren i Polen, at EU er villige til at straffe store tech-giganter, mens Gazprom går fri.

Foto: /ritzau scanpix/Stefan Sauer

Den omstridte gasledning Nord Stream 2 danner rammen for kritik fra Polens statssekretær og minister for europæiske anliggender, Konrad Szymański. Han undrer sig over, at man ikke har noget problem med at straffe store tech-giganter som Facebook, Apple og Google, når de ikke overholder reglerne på det europæiske marked, mens Nord Stream 2 og Gazprom kan gå fri.

Det skriver Børsen.

"Vores konkurrencepolitik i EU er i øjeblikket ret modig. Vi træffer beslutninger, som straffer internationale internetgiganter og mindsker konkurrenceforvridningen i EU. Men vi har åbenbart svært ved at gøre det i tilfældet med knap så højteknologiske Gazprom. Det undrer mig. Vi straffer altså ivrigt Google, men ikke Gazprom?" siger Konrad Szymański til avisen.

Til avisen skriver Jens. D. Müller, der er talsmand for Nord Stream 2 AG, at Nord Stream 2 er underlagt de samme regler som andre sammenlignelige importgasledninger til Europa, og at der derfor vil være tale om forskelsbehandling, hvis man pålægger Nord Stream 2 regler på en særskilt måde.

Morten Helveg Petersen, der parlamentsmedlem, fortæller til avisen, at han er enig med Polen i, at Nord Stream 2 skal køre efter de samme vilkår som lignende rørledninger har på det indre marked.

Bygningen af Nord Stream 2 er påbegyndt

Finland tillader Nord Stream 2-rørledning

Mere fra EnergiWatch

Danoil melder sig "på den anden side" af krise

Danoil oplever total stilstand i den danske Nordsø, men har fået rettet op på forretningen efter ekstremt udfordrende 2020. Det fortæller Svend Lykkemark Christensen, adm. direktør hos Danoil.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs