EnergiWatch

Mærsk udskyder muligvis tidshorisont for salg af Drilling

Salget af Maersk Drilling, der er en del af en strategi, som Mærsk-koncernen præsenterede i 2016, kan blive udskudt, skriver medie.

A.P. Møller-Mærsk vil muligvis fokusere på at sælge Maersk Drilling fra frem for at børsnotere selskabet, oplyser fem kilder med kendskab til sagen til Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet kan det også betyde, at Mærsk udskyder tidshorisonten for at udskille Drilling-divisionen fra koncernen. At en børsnotering ikke skulle blive til noget, skyldes ifølge kilderne svage markedsbetingelser.

Samtidig oplyser kilderne til Reuters, at selskaberne Borr Drilling og Diamond Offshore overvejer at komme med et bud på Maersk Drilling. Borr Drilling har afvist at kommentere påstanden over for Reuters, der samtidig ikke har kunnet få fat på Diamond Offshore.

Ifølge en kilde kan A.P.Møller Holding, som er ejet af Mærsk-familien, også gøre sig overvejelser om at købe divisionen.

Et kommende salg af Maersk Drilling er en del af en strategi, som Mærsk-koncernen lancerede i 2016. Målet er at sortere energiselskaber fra og rette fokus mod logistik og transport.

Mærsk har tidligere oplyst, at arbejdet skal være afsluttet inden udgangen af 2018.

Mærsk afviser at kommentere rygterne, men oplyser over for Ritzau Finans, at koncernen fortsat arbejder efter målsætningen om at finde en løsning for de energirelaterede forretninger inden udgangen af i år.

Koncernen har ikke oplyst, hvilke løsninger der konkret kan blive tale om, men Mærsk-ledelsen har tidligere nævnt frasalg, joint ventures og børsnoteringer som de mest sandsynlige løsninger.

Maersk Drilling og Maersk Supply Service er de to selskaber, som stadig mangler at blive afhændet, mens koncernen tidligere har fundet en løsning for Maersk Tankers og Maersk Oil.

Maersk Drilling og Maersk Supply Service etablerer nyt offshoreselskab 

Drilling-salg giver Mærsk problemer 

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs